Artiest

Toni Braxton - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Toni Braxton
Dominees-dochter die als volwassen artieste sexy ballads uitbrengt, en later failliet gaat. Haar grotoste hits zijn 'Un-Break My Heart' en 'He Wasn't Man Enough'.

Geboren in Oktober 1967 in het kleine plaatsje Severn, Maryland, begint Toni al op jonge leeftijd met zingen in de kerk van haar vader. Toni wordt zeer streng gelovig opgevoed thuis, waardoor het als kind niet toegestaan is makeup op te doen, sexy kleding te dragen, of zelfs naar populaire muziek te luisteren! Pas wanneer Toni muziek gaat studeren aan de Universiteit van Maryland komt ze in aanraking met popmuziek.

Babyface

Nadat ze is afgestudeerd op muziek brengt een vriend van haar, een songwriter, Toni in contact met Arista Records, die haar en haar (ook erg muzikale) zussen een platencontract aanbiedt. Na een goede carriere als 'The Braxtons' komt Babyface (Kenneth Edmonds) ten tonele. Hij wil Toni graag als solo-artieste bij zijn nieuwe platenlabel 'LaFace Records' hebben. Babyface krijgt zijn zin, en Toni begint bij LaFace aan haar solocarriere. 

Boomerang

Wanneer Anita Baker een aanbod afslaat om een soundtrack in te zingen voor de film Boomerang (een duet met Babyface) wordt Toni hiervoor gevraagd. Dit ('Give U My Heart') is haar eerste wapenfeit bij LaFace. Het wordt een grote hit en de naam van Toni is nu gegarandeerd gezet. Haar bankrekening helaas niet. Door verkeerd financieel beheer gaat de jonge zangeres failliet. De single 'He Wasn't Man Enough For Me' moet ervoor zorgen dat ze financieel weer gezond wordt. Daarna is het lange tijd stil rondom de artieste.

Nummers Toni Braxton