Artiest

The Classics - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Classics
Nederlandse band die aan het begin van de jaren '70 in de Top 40 terechtkomt met nummers als 'My lady Of Spain' en 'Yellow Sun of Ecuador'.
De groep, opgrericht in Stamproy, Limburg, begint zoals zo vele bands met het optreden in de regio. Wanneer platenbaas Johnny Hoes ze ziet optreden, wordt een platencontract aangeboden.  De eerste single 'I Only Wanna Be With You' is een klein succesje.

Sound

Begonnen als een coverband, ontwikkelen de heren een eigen sound. In 1969 nemen ze hun eerste album op, met daarop de single 'My lady of Spain'. Wanneer de plaat echter in 1971 wordt uitgebracht, duurt het niet lang. Het liedje slaat aan, nationaal en internationaal. Er worden hondderduizenden exemplaren verkocht. Ook singles als 'Sunshine Baby' en 'My Russian Lady' belanden in de hitljsten.Na enkele jaren van succes gaan de Classics in de jaren '80 uit elkaar. 2003 ziet de release van Het Allerbeste van de Classics.Zanger Joep Beurskens overlijdt op 6 april 2005, drummer Ber Kwaspen op 21 januari 2007.