Artiest

Francoise Hardy - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Francoise Hardy
Deze Franse singer/sonwriter heeft al vroeg in haar carrière (1962) internationaal succes met het nummer: 'Tous Les Garçons Et Les Filles'. Vooral in eigen land blijkt het in die jaren geproduceerde materiaal goed voor een cultstatus die tot op de dag van vandaag stand houdt.

Oh Oh Chérie

Françoise Hardy is een Franse zangeres en actrice. Ze wordt in 1944 geboren in Parijs en krijgt tijdens haar eindexamenperiode een contract bij het label Vogue. Een jaar later, in april 1962, verschijnt haar eerste album Oh Oh Chérie.

Image

Met het nummer 'Tous Les Garçons Et Les Filles' vergaart Hardy nationale bekendheid. Ze doet al snel aan imagebuilding: ze wordt vooral afgebeeld met een gitaar in de handen, in een leren jasje en jeans. Haar lange lokken zijn haar handelsmerk.

Carrière

Vanaf 'Tous Les Garçons Et Les Filles' raakt Hardy's carrière in een stroomversnelling. Ze zingt in het Frans, Engels, Spaans en Duits en in 1963 vertegenwoordigt ze Monaco bij het Eurovisie Songfestival. Haar 'L'Amour S'en Va' bereikt de vijfde plaats.

Privéleven

Hardy blijft platen maken en acteert in een aantal films. Als ze in 1981 trouwt met Jacques Dutronc, met wie ze al een zoontje heeft, richt ze zich wat meer op haar privéleven. In 2000 maakt ze een comeback met de cd Clair Obscure. Vier jaar later brengt ze de plaat Tant De Belles Choses uit.