Fragment

Liefde voor Muziek: Kim Wilde

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Kim Wilde

Kim Wilde, geboren als Kim Smith (Chiswick, 18 november 1960), is een Brits zangeres en tuinierster. Ze debuteerde in 1981 met het new-wave-nummer Kids In America, een top 10-hit in Nederland en nummer 2 in Engeland. In 1987 haalde ze nummer 1 in Amerika met haar versie van The Supremes' You Keep Me Hangin' On.
Haar carrière was onvoorspelbaar, met veel pieken en dalen. Tussen 1998 en 2005 was ze voornamelijk bekend als tuinierster in Engeland. In 2006 keerde ze met redelijk succes terug als solo-artiest, na haar eerste nummer 1-hit in Nederland in 2003 samen met Nena.
Kim Wilde en de Duitse zangeres Nena ontmoetten elkaar toevallig op een feest in Berlijn. Nena vroeg Wilde toen het nummer Anyplace, Anywhere, Anytime samen op te nemen. Dit nummer is een tweetalige remake van de versies Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann en Anyplace, Anywhere, Anytime, gezongen door Nena en uitgebracht in 1984. Het duet was een succes in Europa. Opmerkelijk genoeg is het lied niet in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht. In Nederland en Oostenrijk heeft het duet op nummer 1 gestaan in de hitlijsten. De videoclip voor het nummer is opgenomen in Londen.