Fragment

Country Roads: Carrie Underwood

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Carrie Underwood

Carrie Underwood, geboren op 10 maart 1983 in Muskogee, Oklahoma, is een Amerikaanse zangeres, songwriter en actrice.

Carrie Underwood groeide op op een boerderij in het kleine stadje Checotah, Oklahoma. Ze ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor zingen en trad op in plaatselijke evenementen en kerken. Na haar middelbare school schreef ze zich in aan de Northeastern State University in Tahlequah, waar ze afstudeerde in communicatie.

In 2005 verwierf Carrie Underwood landelijke bekendheid door het winnen van het vierde seizoen van de Amerikaanse televisieshow "American Idol". Haar krachtige stem en charisma maakten haar snel geliefd bij het publiek. Na haar overwinning bracht ze haar debuutalbum "Some Hearts" uit, dat al snel een enorm succes werd.

"Some Hearts" bevatte hits als "Jesus, Take The Wheel" en "Before He Cheats", waarmee Carrie Underwood verschillende onderscheidingen won, waaronder Grammy Awards. Haar succes zette zich voort met latere albums zoals "Carnival Ride" (2007), "Play On" (2009) en "Blown Away" (2012).

Carrie Underwood is bekend om haar veelzijdige repertoire, variërend van country tot pop. Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder meerdere Country Music Association (CMA) Awards en Academy of Country Music (ACM) Awards.

Naast haar muzikale carrière heeft Carrie Underwood ook enkele stappen gezet in de acteerwereld. Ze speelde bijvoorbeeld in de tv-serie "The Sound Of Music Live!" in 2013 en had een rol in de film "Soul Surfer" uit 2011.

Carrie Underwood is niet alleen een succesvolle artiest, maar ook een filantroop. Ze heeft betrokkenheid getoond bij verschillende liefdadigheidsorganisaties en goede doelen.