Fragment

Country Roads: Nancy Sinatra & Lee Hazlewood

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Nancy Sinatra & Lee Hazlewood

Nancy Sandra Sinatra (Jersey City, 8 juni 1940) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze is de dochter van zanger Frank Sinatra en zijn toenmalige vrouw Nancy Barbato.
Nancy trouwde in 1960 het tieneridool Tommy Sands en in 1965 scheidde ze van hem. Haar muzikale carrière piekte in de tweede helft van de jaren zestig met een rij pophits. Haar bekendste lied is These Boots Are Made for Walkin' uit 1966. In 1967 stond ze samen met haar vader in de hitparade met het duet Something Stupid (in 2002 opnieuw uitgebracht door Robbie Williams en Nicole Kidman). In datzelfde jaar zong ze de titelsong voor de James Bondfilm You Only Live Twice. Verschillende nummers die ze samen met Lee Hazlewood opnam werden hits.

Lee Hazlewood (Mannford (Oklahoma), 9 juli 1929 - Las Vegas (Nevada), 4 augustus 2007) was een Amerikaans countryzanger, popzanger, songwriter en muziekproducer.
Halverwege de jaren vijftig begon hij met het produceren van platen waar hij uiteindelijk zeer succesvol mee was. Zijn eerste productie was een debuutplaat voor de latere Duane Eddy. Van 1963 tot 1968 maakte Hazlewood deel uit van de folkgroep The Shacklefords waarmee hij twee albums opnam.
Hazlewood is waarschijnlijk het bekendst vanwege het schrijven van Nancy Sinatra's hit "These Boots Are Made For Walking". Samen met haar nam hij ook verschillende nummers op, zoals "Summer Wine", "Some Velvet Morning", "Jackson" en "Lady Bird". Lee Hazlewood stond bekend om z’n karakteristieke baritonstem.
Lee Hazlewood overleed op 78-jarige leeftijd.