Fragment

Liefde voor Muziek: John Sebastian

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: John Sebastian

John Sebastian, geboren op 17 maart 1944 als John Benson Sebastian, is een Amerikaanse singer-songwriter en muzikant. Hij is het best bekend als de oprichter van de popgroep The Lovin' Spoonful.

John Sebastian werd geboren in New York City en groeide op in een muzikaal gezin. Zijn vader, John Sebastian Sr., was een beroemde klassieke harmonicaspeler, en zijn moeder, Jane, was een radioproducent.

In de vroege jaren 1960 begon Sebastian zijn muzikale carrière als lid van The Even Dozen Jug Band, waar hij samenwerkte met andere opkomende folkartiesten. In 1964 richtte hij The Lovin' Spoonful op, een band die een mix van folk, rock en popmuziek speelde. De band had al snel een reeks hits, waaronder "Do You Believe in Magic," "Daydream," en "Summer in the City."

John Sebastian was niet alleen de leadzanger van The Lovin' Spoonful, maar hij was ook een getalenteerde songwriter. Hij schreef veel van de hits van de band en werd al snel erkend als een invloedrijke figuur in de folkrockscene van de jaren 60.

Na zijn tijd met The Lovin' Spoonful ging Sebastian solo. Zijn solocarrière omvatte albums als "John B. Sebastian" en "Cheapo Cheapo Productions Presents Real Live John Sebastian." Hij bleef actief in de muziekindustrie en trad regelmatig op.

Naast zijn muzikale carrière was John Sebastian betrokken bij verschillende andere projecten, waaronder het componeren van filmmuziek en het optreden als gastmuzikant voor andere artiesten.