Fragment

Country Roads: Little Big Town

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Little Big Town

Little Big Town ontstond in 1998 Nashville, Tennessee, en begon als een viertal met Karen Fairchild, Kimberly Schlapman, Phillip Sweet en Jimi Westbrook. Ze brachten hun debuutalbum "Little Big Town" uit in 2002, maar het album behaalde niet veel commercieel succes.

Het grote succes van de groep kwam met hun tweede album, "The Road To Here", dat in 2005 werd uitgebracht. Het album bevatte de hitsingle "Boondocks", die de top 10 van de countryhitlijsten bereikte. De daaropvolgende albums, zoals "A Place To Land" (2007) en "The Reason Why" (2010), hielpen hun populariteit verder te vergroten.

In 2012 bracht Little Big Town hun album "Tornado" uit, dat hun eerste nummer 1-hit opleverde met de titeltrack. Het album leverde ook andere succesvolle singles op, zoals "Pontoon" en "Sober". Sindsdien heeft de groep verschillende albums uitgebracht, waaronder "Pain Killer" (2014) en "The Breaker" (2017), die beide goed werden ontvangen door critici en fans.

Little Big Town staat bekend om hun unieke harmonieën en hun vermogen om verschillende muziekstijlen binnen het countrygenre te verkennen. Ze hebben verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder Grammy Awards en Country Music Association Awards.

Naast hun muzikale carrière hebben de leden van Little Big Town ook deelgenomen aan liefdadigheidswerk en zijn ze betrokken bij verschillende goede doelen.

Met hun aanhoudende succes en toewijding aan hun vak blijft Little Big Town een prominente en invloedrijke groep binnen de countrymuziek.