Fragment

Country Roads: Little Big Town

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Little Big Town

Little Big Town is in 1998 in Nashville (Tennessee) opgericht en heeft nog altijd dezelfde bezetting. Alle bandleden zingen afwisselend per track de lead vocals en de twee mannelijke leden spelen daarnaast ook gitaar.
Het debuutalbum “Little Big Town” komt in 2002 uit. Het brengt geen grote hits voort, al klimmen “Don’t Waste My Time” en “Everything Changes” respectievelijk op tot de 33e en 42e plaats in de US Billboard Country Charts.
Het tweede album, “The Road To Here“, is succesvoller. De eerste single, “Boondocks”, stijgt tot de negende plaats. De tweede single van dit album, “Bring It On Home” overstijgt dat succes zelfs. Het nummer klimt door tot in de Top 5. De daaropvolgende singles pieken ook in de Top 20.
In 2007 volgt het derde album, “A Place To Land“, gevolgd door “The Reason Why“, “Tornado” en “Pain Killer“. Het nummer “Pontoon” van het album “Tornado” is hun eerste nummer 1 hit. De titeltrack komt later dat jaar op nummer 2 en de band ontvangt tijdens de Grammy Awards van 2012 de prijs van ‘best country duo/group performance’.