Fragment

Country Roads: Ben Steneker

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Ben Steneker

Ben Steneker, geboren op 18 juni 1935 in Apeldoorn, Nederland, is een bekende Nederlandse countryzanger en songwriter. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren 60 en wordt beschouwd als een pionier van de countrymuziek in Nederland.

In de vroege jaren van zijn carrière trad Ben Steneker op in diverse clubs en bars in Nederland. Hij werd al snel bekend om zijn warme stemgeluid en zijn vermogen om emotie en gevoel in zijn nummers te leggen. Hij bracht zijn muziek uit in zowel het Nederlands als het Engels, en zijn countrystijl vond weerklank bij een breed publiek.

Stenekers doorbraak kwam in 1973 met het nummer "Goodbye Maria", een duet met Wilma waarvoor ze een gouden plaat ontvingen. Dit nummer werd een enorme hit en maakte hem een bekend gezicht in de Nederlandse muziekscene. Hij bleef in de daaropvolgende decennia actief in de muziekindustrie, waarbij hij talloze albums uitbracht en vele optredens verzorgde in binnen- en buitenland.

Ben Steneker wordt gerespecteerd om zijn bijdrage aan de Nederlandse countrymuziek en wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre in Nederland.