Fragment

Liefde voor Muziek: Peter Cetera

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Peter Cetera

Peter Cetera is een Amerikaanse zanger, songwriter en bassist, geboren op 13 september 1944 in Chicago, Illinois. Hij is vooral bekend als de voormalige leadzanger en bassist van de rockband Chicago.

Cetera begon zijn muzikale carrière als lid van de band The Exceptions voordat hij in 1967 lid werd van Chicago. Hij speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de band en was een van de belangrijkste vocalisten. Zijn kenmerkende tenorstem droeg bij aan de herkenbare sound van Chicago tijdens de jaren '70 en '80.

In de late jaren '80 begon Peter Cetera aan een solocarrière. Hij behaalde commercieel succes met hits als "Glory of Love," dat de soundtrack was van de film "The Karate Kid Part II," en "The Next Time I Fall," een duet met Amy Grant. Zijn muziek wordt vaak gekenmerkt door romantische ballads en poprock.

Naast zijn succes als zanger en muzikant heeft Cetera ook samengewerkt met andere artiesten en heeft hij zijn talenten uitgebreid naar het schrijven van nummers. Hij heeft verschillende soloalbums uitgebracht en is blijven optreden.