Fragment

Liefde voor Muziek: Sandy Coast

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Sandy Coast


Sandy Coast is een Nederlandse band die in de jaren 60 en 70 populair was. De band werd in 1961 opgericht in Voorburg, Nederland, onder de naam The Sandy Coast Skiffle Group. De oorspronkelijke leden waren onder andere Hans Vermeulen, Jan Vermeulen, Ron Westerbeek, Onno Bevoort en Hank Risanco.

In de beginjaren speelde de band voornamelijk skiffle-muziek, maar al snel evolueerden ze naar beatmuziek en uiteindelijk naar popmuziek. Hun muziekstijl werd beïnvloed door bands als The Beatles en The Beach Boys.

Sandy Coast brak door in Nederland met hits als "We'll Meet Again" (1967) en "True Love That's A Wonder" (1971). Ze werden bekend om hun harmonieuze vocalen en pakkende melodieën. De band had ook succes in andere Europese landen.

Naast hun eigen werk waren ze ook bekend om hun vertolkingen van internationale hits. Ze brachten albums uit in zowel het Engels als het Nederlands.

Hoewel Sandy Coast in de jaren 70 minder succesvol was dan in de jaren 60, bleef de band actief tot in de vroege jaren 80. Na het uiteenvallen van de band gingen de leden hun eigen weg in de muziekwereld.

Hans Vermeulen, een van de oprichters van Sandy Coast, had ook een succesvolle solocarrière en werkte als songwriter en producer voor andere artiesten.

Sandy Coast wordt nog steeds gezien als een van de invloedrijke bands uit de Nederlandse popgeschiedenis, met een reeks tijdloze hits.