Fragment

Country Roads: Alan Jackson

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Alan Jackson

Alan Jackson, geboren op 17 oktober 1958 in Newnan, Georgia, Verenigde Staten, is een Amerikaanse countryzanger en songwriter. Hij wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten in de hedendaagse countrymuziek.

Alan Jackson begon op jonge leeftijd gitaar te spelen en liedjes te schrijven. In de vroege jaren 80 verhuisde hij naar Nashville, Tennessee, het epicentrum van de countrymuziek.

Jackson's doorbraak kwam in de jaren 90, toen hij een reeks hitnummers uitbracht die al snel geliefd werden bij countrymuziekfans. Zijn debuutalbum, "Here in the Real World" (1990), leverde hits op zoals "Chasin' That Neon Rainbow" en "I'd Love You All Over Again". Hij bleef gedurende de jaren 90 en 2000 hitalbums uitbrengen, waaronder "Don't Rock The Jukebox", "A Lot About Livin' (And A Little 'bout Love)", "Drive", en "When Somebody Loves You".

Jackson's muziek staat bekend om zijn traditionele countrygeluid en eerlijke, alledaagse teksten. Hij heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder meerdere Grammy Awards en Country Music Association Awards. Zijn hits zijn onder andere "Remember When", "Livin' On Love", "It's Five O'Clock Somewhere" (een duet met Jimmy Buffett) en "Where Were You (When the World Stopped Turning)".

Naast zijn muzikale carrière is Jackson ook een bedreven songwriter. Hij heeft veel van zijn eigen hits geschreven en heeft nummers geschreven voor andere artiesten in de countrymuziek.

Alan Jackson wordt bewonderd om zijn bijdrage aan het behoud van het traditionele countrygeluid en blijft geliefd bij countrymuziekfans over de hele wereld.