Fragment

Country Roads: Don Williams

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Don Williams

Don Williams was een Amerikaanse countryzanger en songwriter, geboren op 27 mei 1939 in Floydada, Texas, en overleden op 8 september 2017 in Mobile, Alabama.

Don Williams begon zijn muzikale carrière als lid van de populaire folkband Pozo-Seco Singers in de jaren 60. In 1971 begon hij zijn solocarrière en bracht zijn debuutalbum "Don Williams Volume One" uit. Zijn kenmerkende baritonstem en relaxte stijl maakten hem al snel een van de meest geliefde en succesvolle countryartiesten.

Gedurende de jaren 70 en 80 behaalde Don Williams een reeks hits, waaronder "You're My Best Friend," "Tulsa Time," "I Believe In You" en "Lord, I Hope This Day Is Good". Zijn muziek werd gekenmerkt door eenvoudige arrangementen en poëtische teksten, waardoor hij de bijnaam "The Gentle Giant" kreeg.

Williams genoot niet alleen van commercieel succes, maar won ook talrijke prijzen, waaronder de Country Music Association (CMA) Awards voor Beste Mannelijke Zanger in 1978 en 1979. Hij trok zich tijdelijk terug uit de muziekindustrie in de vroege jaren 2000, maar keerde in 2012 terug met het album "And So It Goes".

Don Williams stond bekend om zijn vriendelijke persoonlijkheid en nederigheid, zowel in zijn muziek als in zijn leven buiten het podium.