Fragment

Liefde voor Muziek: Tom Jones

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Tom Jones

"Sir" Thomas John Woodward, beter bekend als Tom Jones is een Britse popzanger, afkomstig uit Zuid-Wales. Hij scoorde vanaf 1965 verschillende hits zoals 'It's not unusual', 'Delilah', 'Green green grass of hom'e en 'She's a lady'.

Jones kwam ter wereld als zoon van een mijnwerker. Hij begon al op jonge leeftijd te zingen en in 1964 kreeg hij een platencontract. Zijn in dat jaar verschenen debuutsingle, 'Chills and fever', werd geen succes, maar met de opvolger 'It's not unusual' scoorde hij in 1965 een internationale hit.

Vooral in de jaren zestig en zeventig was Tom Jones een wereldster en een sekssymbool. Hij scoorde wereldwijd vele hits. In Las Vegas trad hij op naast andere wereldvedetten als Elvis Presley en Frank Sinatra.

In 1988 scoorde hij opnieuw een wereldhit met de single 'Kiss', gecoverd van Prince. Eind jaren '90 kende Jones opnieuw een groot succes met de single 'Sex bomb', een samenwerking met Mousse T. Dit zorgde ervoor dat ook jongere generaties kennismaakten met Jones.

Vanaf maart 2012 is Tom Jones regelmatig coach geweest bij The Voice UK. In 2018 trad hij op 78-jarige leeftijd nog steeds op, maar moest vanwege gezondheidsproblemen diverse keren concerten annuleren.