Fragment

Liefde voor Muziek: The Walker Brothers

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: The Walker Brothers

The Walker Brothers is een Amerikaanse popmuziekgroep, opgericht in 1964 en was actief in de jaren 60 en 70. De groep bestond uit Scott Walker, John Walker en Gary Walker. In het Verenigd Koninkrijk hadden zij een reeks top 10-albumhits en een nummer 1-hit met "Make It Easy on Yourself" en "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)", die beide ook de Amerikaanse top 20 bereikten.
Rond augustus 1965 was "Make It Easy on Yourself" in de Britse top 10 beland en haalde daar uiteindelijk de eerste plaats in de hitlijsten. Het lied haalde ook de 16e plek in de Billboard Hot 100. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht.
"Make It Easy on Yourself" werd opgevolgd door "My Ship Is Coming In". In maart 1966 scoorden de Walker Brothers hun tweede nummer 1-hit; "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)". Het zware bombastische geluid van dit nummer deed sterk denken aan het duo The Righteous Brothers van producer Phil Spector. Hun populariteit in het Verenigd Koninkrijk bereikte hierdoor nieuwe hoogtes. Hun fanclub zou zelfs groter zijn dan die van The Beatles.
Begin 1967 begon het succes duidelijk minder te worden en moest de groep Engeland zelfs zes maanden verlaten wegens gebrek aan werk. Het afnemende succes en de druk van het leven als sterren zorgden ervoor dat Scott Walker een depressie kreeg. Hij besloot zich terug te trekken in een klooster.
Na nog een tournee door het Verenigd Koninkrijk in 1967 en een tournee door Japan in 1968, waar onder anderen Jimi Hendrix, Cat Stevens, en Engelbert Humperdinck aan meewerkten, ging de band officieel uit elkaar.
Na het uiteenvallen van de groep begonnen alle drie de leden een solocarrière, maar in 1974 stemden alle drie de artiesten toe weer bijeen te komen.
In 1975 brachten de herenigde Walker Brothers het album No Regrets uit. Het titelnummer van dit album haalde de 7e plek in de Britse hitlijsten. Hierna volgden de albums Lines (1976) en Nite Flights (1978), die minder succesvol waren. Korte tijd later viel de groep weer uit elkaar.
Na The Walker Brothers richtte John Walker zijn eigen opnamestudio op in Californië. Gary Walker bleef in Engeland, en Scott Walker nam sporadisch nog wat solowerk op.