Fragment

Liefde voor Muziek: Ray Stevens

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Ray Stevens

Ray Stevens is een Amerikaanse zanger, songwriter, muzikant en producer. Hij werd geboren op 24 januari 1939 in Clarkdale, Georgia. Stevens begon zijn muzikale carrière als pianist in een lokale band genaamd The Barons. Hij verhuisde later naar Nashville, Tennessee, om zijn carrière voort te zetten.

In 1962 scoorde Stevens zijn eerste hit met het nummer "Ahab the Arab". Dit was het begin van een lange reeks hits voor Stevens, waaronder "Gitarzan", "Everything Is Beautiful" en "The Streak". Stevens staat bekend om zijn grappige en satirische teksten, die vaak politiek incorrect zijn.

Naast zijn carrière als zanger en songwriter, is Stevens ook een getalenteerde muzikant en producer. Hij heeft gewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie, waaronder Elvis Presley, Dolly Parton en Willie Nelson.

Stevens heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder twee Grammy Awards en een Academy of Country Music Award. Hij is ook opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame en de Georgia Music Hall of Fame.

In de loop der jaren heeft Stevens een enorm publiek verzameld en wordt hij beschouwd als een van de meest iconische artiesten in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.