Fragment

Liefde voor Muziek: Gilbert Bécaud

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Gilbert Bécaud

Gilbert Bécaud, geboren op 24 oktober 1927 als François Silly in het Franse Toulon, was een getalenteerde Franse zanger, componist en pianist. Zijn beide ouders waren musici, wat zijn vroege blootstelling aan muziek verklaart. In zijn jeugd verhuisde de familie naar Nice, waar Bécaud zijn muzikale vaardigheden verder ontwikkelde.

Zijn carrière begon in de jaren 50, waarin hij zijn eerste succes boekte met het nummer "Mes Mains" in 1953. Al snel volgden meer hits, waaronder "Les Croix" en "Le Jour Où La Pluie Viendra". Bécaud werd al snel bekend om zijn krachtige stem, charismatische podiumoptredens en zijn talenten als zanger en componist.

Een van zijn grootste successen kwam in 1955 met het nummer "Et Maintenant" ("What Now My Love" in het Engels), dat later wereldwijd door talloze artiesten werd gecoverd. In de jaren 60 en 70 bleef hij populair en scoorde hij hits als "Nathalie", "L'important c'est la rose" en "Je t'appartiens".

Naast zijn solocarrière werkte Bécaud ook samen met andere beroemde artiesten, waaronder Edith Piaf. Hij schreef ook muziek voor films en musicals. Zijn bijdragen aan de Franse chansonscene en de internationale muziekwereld leverden hem de bijnaam "Monsieur 100,000 Volts" op vanwege zijn energieke podiumoptredens.

Bécaud overleed op 74-jarige leeftijd op 18 december 2001 in Parijs.