Fragment

Country Roads: Garth Brooks

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Garth Brooks

Garth Brooks is een Amerikaanse countryzanger en songwriter die wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten in de geschiedenis van de countrymuziek.

Garth Brooks werd geboren in Tulsa, Oklahoma en groeide op in een muzikale familie. Hij begon op jonge leeftijd gitaar te spelen en trad op in lokale clubs tijdens zijn tienerjaren. Hij studeerde af aan de Oklahoma State University als marketeer.

In 1989 bracht Garth Brooks zijn debuutalbum uit, genaamd "Garth Brooks." Het album bevatte hits als "If Tomorrow Never Comes" en "The Dance" en begon nationale bekendheid te krijgen. Garth Brooks stond bekend om zijn energieke liveoptredens en de manier waarop hij traditionele countrymuziek combineerde met een rock-'n-roll-uitstraling.

Garth Brooks bracht in de daaropvolgende jaren meerdere succesvolle albums uit, waaronder "No Fences," "Ropin' The Wind," en "The Chase." Hij scoorde talloze nummer 1-hits en ontving talloze prijzen en erkenningen, waaronder meerdere Grammy Awards.

In 2000 kondigde Garth Brooks aan meer tijd met zijn gezin te willen doorbrengen. Hij keerde echter terug naar de muziekindustrie in 2009 en bleef nieuwe muziek uitbrengen.

Garth Brooks wordt geprezen om zijn bijdrage aan de popularisering van countrymuziek bij een breder publiek en wordt vaak beschouwd als een van de best verkopende solo-artiesten aller tijden. Zijn muzikale invloed strekt zich uit tot vele generaties countryartiesten.

Garth Brooks is getrouwd met countryzangeres Trisha Yearwood (zie foto) sinds 2005. Samen zijn ze betrokken bij verschillende liefdadigheidsactiviteiten en hebben ze een sterke aanwezigheid in de countrymuziekgemeenschap.

Zijn impact op de countrymuziek en de entertainmentindustrie is enorm en blijft voortduren.