Fragment

Country Roads: Billy Ray Cyrus

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Billy Ray Cyrus

Billy Ray Cyrus, geboren op 25 augustus 1961 in Flatwoods, Kentucky, is een Amerikaanse countryzanger, acteur en songwriter.

Billy Ray Cyrus groeide op in een muzikale familie en ontwikkelde al op jonge leeftijd interesse in muziek. Hij begon zijn carrière als countryzanger in de late jaren 80 en bracht zijn debuutalbum "Some Gave All" uit in 1992. Dit album bevatte het wereldwijde succes "Achy Breaky Heart", een nummer dat een enorme hit werd en de carrière van Cyrus lanceerde.

Na het succes van zijn debuutalbum volgden meer countryalbums, maar Billy Ray Cyrus slaagde er niet in om hetzelfde commerciële succes te behalen als met zijn eerste album. Hij bleef echter actief in de muziekwereld en bracht regelmatig nieuwe muziek uit.

Naast zijn muzikale carrière werd Billy Ray Cyrus bekend bij een breder publiek door zijn acteerwerk. Hij verscheen in verschillende films en televisieshows, maar het meest opvallend was zijn rol als Robby Stewart in de Disney Channel-serie "Hannah Montana", waarin zijn dochter Miley Cyrus de hoofdrol speelde. Deze rol droeg bij aan zijn bekendheid bij jongere generaties.

In de latere jaren van zijn carrière heeft Billy Ray Cyrus samengewerkt met verschillende artiesten en heeft hij zijn muzikale stijl aangepast om aan te sluiten bij moderne trends in de muziekwereld. Een opmerkelijke samenwerking was zijn deelname aan de remix van het nummer "Old Town Road" van Lil Nas X, wat leidde tot een grote hit in 2019.