Fragment

Liefde voor Muziek: Cliff Richard

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Cliff Richard

Cliff Richard, geboren als Harry Rodger Webb op 14 oktober 1940 in Lucknow, India, is een Britse zanger, muzikant en acteur die bekend staat om zijn lange en succesvolle carrière in de muziekindustrie. Hij is een van de bestverkopende artiesten aller tijden, met hits zoals "Living Doll", "Summer Holiday" en "We Don't Talk Anymore".

Cliff Richard groeide op in het Verenigd Koninkrijk nadat zijn familie India verliet na de onafhankelijkheid in 1947. Hij begon zijn muzikale carrière in de late jaren 50 en werd al snel een tieneridool met zijn band The Shadows. In de vroege jaren 60 scoorde hij zijn eerste grote hit met "Move It" en werd al snel een van de belangrijkste figuren in de Britse rock-'n-rollscene.

Gedurende de jaren 60, 70 en 80 bleef Richard hits produceren en zijn muziek evolueerde met de tijd, variërend van rock-'n-roll tot pop en zelfs gospel. Hij werd bekend om zijn charismatische optredens en werd een van de meest geliefde entertainers in Groot-Brittannië en over de hele wereld.

Richard's carrière kende enkele hoogte- en dieptepunten, maar hij bleef een consistente aanwezigheid in de muziekindustrie. In de jaren 90 en 2000 bracht hij verschillende succesvolle albums uit en trad hij op over de hele wereld. Zijn album "The Fabulous Rock 'n' Roll Songbook" uit 2013 was een eerbetoon aan zijn rock-'n-rollwortels.

Naast zijn muzikale succes heeft Cliff Richard ook geacteerd in films en op televisie. Hij is meermaals onderscheiden voor zijn bijdragen aan de muziek, waaronder ridderschap van Koningin Elizabeth II in 1995.

Cliff Richard blijft een iconische figuur in de muziekgeschiedenis, en zijn invloed op de populaire muziek is blijvend.