Fragment

Country Roads: Eagles

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Eagles

De Eagles is een Amerikaanse rockband die in 1971 werd opgericht in Los Angeles, Californië. De oorspronkelijke leden van de band waren Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon en Randy Meisner. De band kende verschillende wisselingen in de bezetting gedurende hun carrière, maar Frey en Henley bleven de kernleden en de belangrijkste songwriters van de Eagles.

De Eagles waren een van de meest succesvolle bands van de jaren 1970 en worden beschouwd als een pionier in het genre van de countryrock en de Californische sound. Ze hebben een unieke mix van rock, folk, country en pop gecreëerd die hen onderscheidde van andere bands uit die tijd.

Hun doorbraak kwam met het album "Desperado" in 1973, waarop hits stonden als "Tequila Sunrise" en het titelnummer "Desperado". Het album vestigde hun reputatie als getalenteerde singer-songwriters en leverde hen een trouwe fanbase op.

In 1976 brachten ze het album "Hotel California" uit, dat hun grootste succes zou worden. Het titelnummer "Hotel California" werd een iconische rockklassieker en de plaat won verschillende Grammy Awards. Andere hits van de Eagles zijn onder andere "Take It Easy", "Lyin' Eyes", "One Of These Nights" en "New Kid In Town".

Ondanks hun enorme succes gingen de Eagles in 1980 uit elkaar. De leden gingen solo verder en waren betrokken bij verschillende projecten. In 1994 kwamen ze weer bij elkaar voor een veelgeprezen reünie-tournee, die leidde tot een nieuw studioalbum genaamd "Hell Freezes Over". De band bleef actief in de jaren 1990 en 2000, met verschillende tournees en de release van het album "Long Road Out Of Eden" in 2007.

De Eagles werden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 1998 en hebben wereldwijd meer dan 150 miljoen platen verkocht. Hun harmonische vocalen, meeslepende melodieën en goed doordachte teksten hebben hen tot een van de meest invloedrijke en geliefde bands in de rockgeschiedenis gemaakt. Ondanks het overlijden van Glenn Frey in 2016 blijven de Eagles optreden met Don Henley als het enige overgebleven oorspronkelijke lid van de band.

In 2023 heeft de band aangekondigd na ruim vijftig jaar te stoppen. De afscheidstournee krijgt de naam The long goodbye en gaat op 7 september a.s. van start.

Foto afkomstig van www.eagles.com