Fragment

Liefde Voor Muziek - Plaatwaarde: Bat Out Of Hell - Meat Loaf

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde Voor Muziek - Plaatwaarde: Bat Out Of Hell - Meat Loaf

Bat Out of Hell is een album uit 1977 van zanger Meat Loaf (Marvin Lee Aday). Het was zijn tweede album en bevat bevat muziek van een bombastische en Wagneriaanse stijl. Toen Jim Steinman en Meat Loaf dit album aan muziekmaatschappijen voordroegen stuitten ze op veel problemen om iemand te vinden die het wilde produceren. Gitarist Todd Rundgren hoorde dit en hij besloot onmiddellijk dat hij het album wel wilde produceren. Rundgren vroeg eerst een slordige 45.000 dollar voor het produceren van albums, maar dit ketste af omdat dit te hoog was voor dit project. Hij ging akkoord met een percentage van de opbrengst, waardoor hij er alsnog een klein fortuin mee maakte. Er werd voor gekozen om het album in zijn geheel op te nemen en niet ieder nummer apart.

Het hoesontwerp van dit album staat op naam van Jim Steinman en is geïllustreerd door Richard Corben. Het album is opgedragen aan Wesley en Wilma Aday (Meat Loafs ouders) en aan Louis Steinman.

Het album was niet direct een hit; het moest groeien. Per jaar worden er ongeveer 200.000 exemplaren van Bat Out of Hell verkocht en worden er wereldwijd circa 40 miljoen exemplaren van verkocht. Het stond 474 weken in de Engelse hitlijst, vlak achter Fleetwood Macs Rumours dat er 478 weken in stond.