Fragment

Liefde voor Muziek: Steve Winwood

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Steve Winwood

Stephen Lawrence (Steve) Winwood werd geboren op 12 mei 1948 in Handsworth, een wijk in Birmingham, Engeland. Al op jonge leeftijd toonde hij een opvallend muzikaal talent en begon hij op achtjarige leeftijd orgel te spelen in de kerk van zijn vader.

Op vijftienjarige leeftijd werd Winwood lid van de Spencer Davis Group, waar hij diende als leadzanger en toetsenist. Met hits als "Gimme Some Lovin'" en "I'm a Man" werd hij snel een bekende naam in de muziekscene. In 1967 verliet hij de Spencer Davis Group om Traffic op te richten, een experimentele band die invloeden van rock, jazz en psychedelica combineerde. Albums als "Mr. Fantasy" en "John Barleycorn Must Die" vestigden Traffic als een invloedrijke groep.

In 1969 maakte Winwood deel uit van de supergroep Blind Faith, maar na een kortstondig bestaan ging hij solo verder. Zijn solocarrière omvatte albums als "Arc Of A Diver" (1980) en "Back In The High Life" (1986). Het nummer "Higher Love" leverde hem meerdere Grammy Awards op.

Gedurende zijn carrière werkte Winwood samen met gerenommeerde artiesten zoals Eric Clapton, Jimi Hendrix en George Harrison. Zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te integreren, zoals rock, jazz en R&B, maakte hem tot een veelzijdige en invloedrijke muzikant.

Steve Winwood bleef door de jaren heen optreden en nieuwe muziek uitbrengen. Zijn bijdragen aan de muziekwereld hebben hem erkenning en talloze prijzen opgeleverd.