Fragment

Liefde voor Muziek: Sandie Shaw

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Sandie Shaw

Sandie Shaw, geboren als Sandra Ann Goodrich op 26 februari 1947, is een Britse zangeres die vooral bekend werd in de jaren zestig. Ze werd geboren in Dagenham in Essex. Shaw begon haar carrière als zangeres in de muziekscene van Londen in de vroege jaren zestig.

Haar grote doorbraak kwam in 1964 toen ze op 17-jarige leeftijd het Eurovisie Songfestival won met het nummer "Puppet On A String". Het lied werd een internationale hit en lanceerde haar naar wereldwijde roem. Het leverde haar ook een nummer één hit op in het Verenigd Koninkrijk.

Shaws kenmerkende stijl was haar onconventionele benadering van mode, vaak gekenmerkt door haar blote voeten en minimalistische, eenvoudige jurken. Ze werd een icoon van de Swinging Sixties in Londen en had vele hits gedurende dat decennium, waaronder "Always Something There To Remind Me" en "Long Live Love".

Na een succesvolle carrière in de jaren zestig, ging Shaw door met zingen en toeren, zij het met minder commercieel succes. Ze was ook betrokken bij verschillende liefdadigheids- en humanitaire projecten.

Sandie Shaw is een belangrijke figuur in de Britse popmuziekgeschiedenis en haar invloed blijft voelbaar in de muziekwereld. Ze staat bekend om haar unieke stemgeluid en haar bijdrage aan de populaire muziek van de jaren zestig.