Fragment

Country Roads: Jim Reeves

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Jim Reeves

Jim Reeves, geboren op 20 augustus 1923 in Galloway (Texas), was een van de meest geliefde en invloedrijke countryzangers aller tijden. Zijn volledige naam was James Travis Reeves.

Reeves begon zijn muzikale carrière in de late jaren 40, maar het was pas in de jaren 50 en 60 dat hij grote bekendheid verwierf. Zijn warme baritonstem, gecombineerd met zijn vermogen om emotie over te brengen, maakte hem geliefd bij een breed publiek, niet alleen in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld.

Enkele van zijn meest bekende nummers zijn "He'll Have To Go", "Welcome To My World", "Four Walls" en "Am I That Easy To Forget". Zijn muziek was een mix van country, pop en traditionele ballades, waardoor hij een breed scala aan luisteraars kon aanspreken.

Reeves was ook een pionier op het gebied van internationaal succes voor countrymuziek. Hij was een van de eerste Amerikaanse countryartiesten die populariteit genoot in Europa, met name in landen als het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Helaas kwam zijn leven tragisch ten einde op 31 juli 1964 toen zijn vliegtuig neerstortte tijdens een storm in Tennessee. Hij was slechts 40 jaar oud.