Fragment

Country Roads: Willie Nelson

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Willie Nelson

Willie Nelson is een Amerikaanse zanger, songwriter, muzikant, acteur en activist. Hij werd geboren op 29 april 1933 in Abbott, Texas.

Als kind was Nelson al geïnteresseerd in muziek en begon hij gitaar te spelen op zesjarige leeftijd. In de jaren '50 verhuisde hij naar Vancouver, Washington en begon hij zijn muzikale carrière als dj en zanger in verschillende clubs en radiostations.

In de jaren '60 verhuisde Nelson naar Nashville, Tennessee, waar hij een contract tekende bij RCA Records. Hij begon met het schrijven van nummers voor andere artiesten, maar al snel bracht hij zijn eigen muziek uit. In 1975 bracht hij zijn beroemde album "Red Headed Stranger" uit, waarmee hij de top van de countrymuziek bereikte.

Nelson is bekend om zijn kenmerkende stem en zijn mix van country, folk en rockmuziek. Hij heeft meer dan 70 studioalbums opgenomen en talloze hits geschreven, waaronder "Crazy", "On the Road Again" en "Always on My Mind". Hij heeft samengewerkt met veel andere beroemde artiesten, zoals Waylon Jennings, Merle Haggard en Ray Charles.

Naast zijn muzikale carrière is Nelson ook een activist en een filantroop. Hij steunt vele goede doelen en zet zich in voor diverse sociale en politieke kwesties, zoals de legalisatie van marihuana en de bescherming van boerenrechten.

Willie Nelson wordt beschouwd als een van de grootste muzikanten van zijn generatie en heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder 11 Grammy Awards, de Kennedy Center Honors en de Gershwin Prize for Popular Song.