Fragment

Liefde voor Muziek: Albert Hammond

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Albert Hammond

Albert Hammond is een in Engeland geboren singer-songwriter en muzikant met een succesvolle carrière die zich uitstrekt over meerdere decennia. Hij werd geboren op 18 mei 1944 in Londen, Engeland, maar groeide op in Gibraltar, waar zijn familie vandaan komt. Zijn volledige naam is Albert Louis Hammond.

Hammond begon zijn muzikale carrière in de jaren 60 en brak door als songwriter en artiest in de jaren 70. Hij schreef en voerde liedjes uit in verschillende muziekstijlen, waaronder pop, rock en soft rock. Zijn nummers werden populair over de hele wereld en hij had verschillende hits, waaronder "It Never Rains In Southern California," "The Free Electric Band," en "I'm A Train."

In Nederland was Hammond ook zeer succesvol en geliefd. Hij trad regelmatig op in het land en bouwde een trouwe fanbase op. Zijn muziek werd vaak gedraaid op de Nederlandse radio en zijn concerten werden goed bezocht.

Naast zijn solocarrière werkte Albert Hammond samen met andere bekende artiesten en schreef hij nummers voor hen. Enkele van de bekendste artiesten voor wie hij nummers schreef, zijn Tina Turner en Whitney Houston.

Albert Hammond heeft in de loop der jaren talloze albums uitgebracht en blijft tot op de dag van vandaag optreden en nieuwe muziek maken. Zijn muzikale bijdrage heeft een blijvende invloed gehad op de populaire muziekwereld, en hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste singer-songwriters van zijn generatie.