Fragment

Liefde voor Muziek - Plaatwaarde: Queen - A Night At The Opera

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek - Plaatwaarde: Queen - A Night At The Opera

A Night At The Opera is een album uit 1975 van de Britse rockgroep Queen. De plaat bevat het nummer Bohemian Rhapsody, dat wereldwijd al vele malen is verkozen tot "beste nummer ooit".

Een van de nummers op dit album is door zijn tekst en hardheid tegenover Norman Sheffield, de oud-manager van Queen, memorabel te noemen. Death on Two Legs (Dedicated to...) werd door Freddie Mercury uit woede geschreven en was een directe aanval op deze manager die door hun toenmalige platenmaatschappij Trident werd aangesteld.

The Prophet's Song is ook een memorabel stuk, vooral omdat het enigszins cynisch reageert op de kerk. Dit nummer werd geschreven door May, nadat hij een droom had over de invloed van de Bijbel en het verhaal van Noach.

De naam van het album is afgeleid van de film A Night At The Opera, een klassieke komedie uit 1935 van de Marx Brothers. Toen de band een vrije avond had van het opnemen in de studio zaten ze een (destijds net uitgevonden) video van deze film te kijken, en omdat de band bezig was met het opnemen van het operagedeelte in Bohemian Rhapsody, vonden ze de titel erg passend voor het nieuwe album.