Fragment

Liefde voor Muziek: Frank Sinatra

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Frank Sinatra

Frank Sinatra werd geboren op 12 december 1915 en was een Amerikaans zanger, acteur, filmproducent en filmregisseur.

Sinatra besloot zanger te worden nadat hij Bing Crosby op de radio hoorde. Hij begon in kleine clubs in New Jersey en kwam op die manier onder de aandacht van trompettist en bandleider Harry James.
Na een korte periode met James sloot hij zich aan bij het Tommy Dorsey Orchestra, en na zijn debuut met hen in 1940 werd hij beroemd als zanger. Hij had een grote aantrekkingskracht op de tieners van die tijd.

Eind jaren veertig en begin jaren vijftig ging het bergafwaarts met zijn carrière, maar hij maakte een terugkeer op het witte doek in de film From Here To Eternity. Hij verscheen daarna in veel verschillende films, in het bijzonder The Man With The Golden Arm en The Manchurian Candidate.

In de jaren vijftig en zestig was Sinatra een populaire attractie in Las Vegas. Hij was bevriend met Dean Martin, Sammy Davis jr., Peter Lawford en Joey Bishop. Samen vormden zij de Rat Pack – een groep muzikanten en zangers die vrienden waren en samen feestvierden.

Zijn hele carrière werd hij ervan beschuldigd contacten in het maffia- en criminele milieu te hebben.

Sinatra's stem is onmiddellijk herkenbaar en wordt beschreven niet alleen in termen van kracht en charisma, maar ook van nostalgie en tederheid. Hij wordt daarom ook wel The Voice genoemd. Er wordt ook vaak naar hem verwezen als Ol' Blue Eyes.

Hij overleed op 14 mei 1998 op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval.