Fragment

Liefde voor Muziek: Bonnie St. Claire

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Bonnie St. Claire

Bonnie St. Claire, wiens echte naam Bonje Cornelia Swart is, is een Nederlandse zangeres die geboren werd op 18 november 1949 in Rozenburg, Nederland. Ze begon haar muzikale carrière in de jaren 60 en werd al snel een bekend gezicht in de Nederlandse muziekscene.

Bonnie St. Claire brak door in 1967 met haar debuutsingle "Tame Me Tiger", een cover van het nummer van April Stevens. Het werd meteen een hit en lanceerde haar carrière als zangeres. In de jaren 70 werd ze bekend om haar samenwerkingen met zanger en componist Peter Koelewijn. Samen brachten ze verschillende succesvolle singles uit, waaronder "Dr. Bernard" en "Pierrot."

Naast haar muzikale succes stond Bonnie St. Claire ook bekend om haar tumultueuze privéleven. Ze had te maken met persoonlijke problemen, waaronder alcoholverslaving en relationele uitdagingen. Desondanks bleef ze actief in de muziekindustrie en bracht ze regelmatig nieuwe muziek uit.

In latere jaren nam Bonnie St. Claire deel aan verschillende televisieprogramma's, waaronder de Nederlandse versie van "Het Blok" en "Sterren Dansen op het IJs." Ze kreeg ook aandacht in de media vanwege haar openheid over haar persoonlijke problemen en haar deelname aan programma's zoals "Echte Meisjes in de Jungle" en "Sterren Springen op Zaterdag."

Bonnie St. Claire heeft gedurende haar carrière verschillende muzikale hoogtepunten gekend en is een van de iconen van de Nederlandse muziekwereld geworden. Haar kenmerkende stemgeluid en haar opvallende persoonlijkheid hebben haar geliefd gemaakt bij vele fans. Ondanks de ups en downs blijft Bonnie St. Claire een onderscheidende figuur in de Nederlandse entertainmentindustrie.