Fragment

Country Roads: Luke Combs

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Luke Combs

Luke Combs werd geboren op 2 maart 1990 en is een Amerikaanse countryzanger en singer-songwriter.

Luke groeide op in Asheville, North Carolina. Hij trad al tijdens zijn kinder- en schooltijd op als zanger en speelde hij op muzikaal gebied met diverse groepen. Tijdens zijn studententijd gaf hij zijn eerste country-optreden. Combs verhuist begin 2014 naar Nashville, Tennessee om een carrière in de countrymuziek na te streven.

Combs brengt in februari 2014 zijn eerste EP "The Way She Rides" uit, in juli gevolgd door zijn tweede EP, "Can I Get An Outlaw". Door deze EP’s en het vele touren daarna, krijgt Luke een grote groep fans en valt hij op bij de platenlabels. In juli 2015 is zijn debuutsingle "Hurricane" te downloaden. In november 2016 verschijnt de derde EP "This One's For You".

In oktober 2016 wordt zijn debuutsingle "Hurricane" officieel bij de 'grote' radiostations onder de aandacht gebracht. In de eerste week na heruitgave is het nummer al goed voor 15.000 exemplaren, en daarmee debuterend op nummer 46 op de Billboard Hot Country Songs chart. Uiteindelijk wordt in deze lijst de derde plaats behaald. In Billboard's Country Airplay lijst bereikt het nummer de eerste plaats.

Op 2 juni 2017, verschijnt Combs' debuutalbum "This One's For You". Inmiddels is het album in de Verenigde Staten tot 3x platina verklaard voor 3 miljoen exemplaren. "Hurricane" is ondertussen goed voor 4x platina. Zijn tweede studioalbum "What You See Is What You Get" is op 8 november 2019 verschenen.