Fragment

Liefde voor Muziek - Plaatwaarde - Boudewijn de Groot - Picknick

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek - Plaatwaarde - Boudewijn de Groot - Picknick

Picknick is het derde album van Boudewijn de Groot, verschenen begin 1968. Het album is geïnspireerd door albums als Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles uit de flowerpowerperiode. Op de lp zijn de beide zijden afzonderlijk getiteld, respectievelijk 'Picknick' en 'De Tuin der Lusten'.

De muziek van het album Picknick valt binnen de genres psychedelische rock – in de nummers Picknick en Ballade Van De Vriendinnen Voor Eén Nacht gebruikt De Groot, geïnspireerd door George Harrison, het Indiase snaarinstrument de sitar, en barokpop – nummers worden veelal begeleid door een gearrangeerd melodieus muziekstuk uitgevoerd door een strijk- of blaasorkest.

Het album heeft een meer experimenteel karakter dan het voorgaande album Voor de overlevenden. Een aantal nummers heeft een experimentele opbouw en een opvallende keuze van instrumenten. Picknick bijvoorbeeld begint met een sitarsolo, dat via geluidseffecten overgaat in een orkestraal gedeelte. Pas na een minuut begint het eerste couplet. De begeleiding van het nu volgende deel is een afwisseling van een slaggitaar en orkestrale strijkerspartijen.