Fragment

Liefde voor Muziek: Joe Cocker

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Joe Cocker

Joe Cocker was een Engelse zanger en muzikant, geboren op 20 mei 1944 in Sheffield, Engeland. Hij begon zijn muzikale carrière als zanger in verschillende lokale bands in zijn geboortestad.

In 1968 brak Cocker door met zijn vertolking van het Beatles-nummer "With A Little Help From My Friends". Het nummer werd een hit en Cocker kreeg al snel een reputatie als een van de beste zangers van zijn generatie, bekend om zijn rauwe stemgeluid en emotionele vertolkingen.

In de jaren 70 en 80 bleef Cocker hits scoren, waaronder "Feelin' Alright", "You Are So Beautiful", en "Up Where We Belong", een duet met Jennifer Warnes dat een Academy Award won voor beste originele nummer voor de film An Officer And A Gentleman.

Cocker worstelde echter ook met een drugsverslaving en had verschillende persoonlijke problemen gedurende zijn carrière. Hij slaagde er uiteindelijk in om zijn verslaving te overwinnen en bleef optreden tot kort voor zijn dood.

Joe Cocker overleed op 22 december 2014 aan de gevolgen van longkanker in zijn huis in Crawford, Colorado, Verenigde Staten. Hij was 70 jaar oud.