Fragment

Country Roads: Blake Shelton

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Blake Shelton

Blake Shelton is een Amerikaanse countryzanger, songwriter en televisiepersoonlijkheid.

Blake Tollison Shelton werd geboren op 18 juni 1976 in Ada, Oklahoma, Verenigde Staten. Hij groeide op in een klein stadje en ontwikkelde al op jonge leeftijd interesse in muziek. Zijn vroege invloeden waren onder meer countrymuziek en gospel.

Op 17-jarige leeftijd verhuisde Shelton naar Nashville, Tennessee, de hoofdstad van de countrymuziek, om zijn muzikale dromen na te jagen. Zijn doorbraak kwam in 2001 met zijn debuutsingle "Austin", die een nummer één hit werd op de Billboard Hot Country Songs-lijst. Dit succes leidde tot zijn titelloze debuutalbum, dat ook goed werd ontvangen.

Gedurende de jaren 2000 en daarna bouwde Blake Shelton gestaag aan zijn carrière in de countrymuziek. Hij bracht meerdere albums uit met hits zoals "Some Beach", "Home", "Honey Bee" en "God Gave Me You". Zijn muziekstijl omvat zowel traditionele countryklanken als modernere elementen, waardoor hij een breed publiek aanspreekt.

Naast zijn muzikale succes verwierf Shelton ook bekendheid als coach in de Amerikaanse versie van het televisieprogramma "The Voice". Hij werd een populaire en herkenbare persoonlijkheid op het scherm vanwege zijn grappige en ontspannen benadering.

Blake Shelton heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder meerdere Country Music Association (CMA) Awards en Academy of Country Music (ACM) Awards. Hij is ook bekend om zijn levendige en vaak humoristische persoonlijkheid, zowel op het podium als buiten de schijnwerpers.

Buiten de muziek en televisie heeft Shelton ook ondernomen in andere gebieden, zoals het schrijven van boeken en het betrokken zijn bij liefdadigheidswerk.