Fragment

Country Roads: Brooks & Dunn

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Brooks & Dunn

Brooks & Dunn is een Amerikaans countrymuziekduo, bestaande uit Kix Brooks en Ronnie Dunn. Ze worden beschouwd als een van de meest succesvolle countrymuziekacts aller tijden.

Kix Brooks werd geboren op 12 mei 1955 in Shreveport, Louisiana, en Ronnie Dunn op 1 juni 1953 in Coleman, Texas. Ze ontmoetten elkaar in 1988 in Nashville, Tennessee, en begonnen al snel samen te werken als songwriters. Hun samenwerking leidde tot het vormen van het duo Brooks & Dunn.

In 1991 brachten ze hun debuutalbum "Brand New Man" uit, wat een enorm succes was. Het album leverde hen vier nummer één hits op de countrymuzieklijsten van de VS. Hierdoor vestigden ze zich als belangrijke spelers in de countrymuziekscene.

Gedurende de jaren 90 en 2000 brachten Brooks & Dunn talloze hits uit, waaronder "Boot Scootin' Boogie", "My Maria", "Neon Moon", "Red Dirt Road" en "Believe". Ze wonnen talloze prijzen, waaronder meerdere Grammy Awards en Country Music Association Awards.

Na meer dan twee decennia van samenwerking kondigden Brooks & Dunn in 2010 aan dat ze een pauze zouden nemen van hun gezamenlijke optredens. Ze gaven echter aan dat ze nog steeds samen zouden blijven werken aan speciale projecten.

In 2015 werden Brooks & Dunn opgenomen in de Country Music Hall of Fame, als erkenning voor hun buitengewone bijdragen aan het countrymuziekgenre.

In 2019 kondigden ze hun hereniging aan en gingen ze op tournee ter ere van hun 30-jarig jubileum als duo.