Fragment

Liefde voor Muziek: Henk Westbroek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Henk Westbroek


Henk Westbroek is een Nederlandse zanger, presentator, radio-dj en politicus, geboren op 27 februari 1952 in Utrecht. Hij is vooral bekend als de voormalige leadzanger van de Nederlandse band Het Goede Doel, die in de jaren 80 en 90 verschillende hits scoorde in Nederland.

Westbroek richtte Het Goede Doel op samen met componist Henk Temming in 1979. Samen brachten ze succesvolle albums uit zoals "België", "Tempo Doeloe" en "Gekkenwerk". Hits als "Vriendschap", "Hou Van Mij", en natuurlijk "België" zijn nog steeds geliefd en worden vaak gespeeld op Nederlandse radiozenders.

Na het uiteenvallen van Het Goede Doel in de jaren 90, begon Westbroek een solocarrière. Hij bracht verschillende albums uit en had ook enkele solohits, zoals "Zelfs Je Naam Is Mooi".

Naast zijn muziekcarrière is Henk Westbroek ook actief geweest als presentator en radio-dj. Hij heeft programma's gepresenteerd voor diverse omroepen, waaronder de populaire Nederlandse radiostations Radio 3FM en Radio 538.

Naast zijn activiteiten in de entertainmentindustrie heeft Westbroek zich ook beziggehouden met politiek. Hij was lid van de lokale partij Leefbaar Utrecht en werd in 2000 verkozen tot gemeenteraadslid van Utrecht. Later richtte hij zijn eigen partij op, genaamd Stadspartij Leefbaar Utrecht.

Al met al heeft Henk Westbroek een veelzijdige carrière gehad, waarin hij successen heeft geboekt als muzikant, presentator, radio-dj en politicus.