Fragment

Liefde voor Muziek: The Supremes

foto: anpfoto: anp
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: The Supremes

The Supremes was een Amerikaanse meidengroep die in de jaren 60 en begin jaren 70 grote successen behaalde. De groep werd opgericht als The Primettes in 1959 in Detroit, Michigan, door Florence Ballard, Mary Wilson, Diana Ross en Betty McGlown. Later verliet McGlown de groep en werd vervangen door Barbara Martin.

Onder leiding van het platenlabel Motown Records, geleid door Berry Gordy, braken The Supremes door met hun unieke mix van pop, soul en rhythm & blues. In 1964 behaalden ze hun eerste nummer één hit met "Where Did Our Love Go". Dit was het begin van een reeks hits zoals "Baby Love", "Stop! In The Name Of Love" en "You Can't Hurry Love", die hen hielpen de bekendste meidengroep van hun tijd te worden.

Diana Ross kreeg steeds meer aandacht en werd uiteindelijk het gezicht van de groep. In 1967 werd de groep officieel omgedoopt tot "Diana Ross & The Supremes".

Ross verliet de groep in 1970 voor een solocarrière, waarna de groep werd voortgezet als "The Supremes", met Jean Terrell als leadzangeres.

Hoewel de samenstelling van de groep door de jaren heen veranderde, bleven The Supremes een invloedrijke groep in de muziekgeschiedenis, met een indrukwekkend aantal hits en een blijvende impact op de popmuziek. Mary Wilson was een van de constante leden van de groep en was actief betrokken bij verschillende bezettingen tot aan haar overlijden in 2021.

Video niet beschikbaar