Fragment

Liefde voor Muziek: Neil Sedaka

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Neil Sedaka


Neil Sedaka is een Amerikaanse zanger, songwriter en pianist, geboren op 13 maart 1939 in Brooklyn, New York. Hij begon op jonge leeftijd met het bestuderen van klassieke muziek en trad op als pianist in zijn tienerjaren. In de late jaren 1950 ontmoette hij Howard Greenfield, met wie hij een langdurige samenwerking begon als songwriter.

Sedaka's muzikale carrière kwam echt op gang in de vroege jaren 60, toen hij hits begon te scoren zoals "Oh! Carol" en "Calendar Girl". Zijn muziek was een mix van pop, doo-wop en rock-'n-roll, en zijn talent als songwriter en performer maakte hem een ​​belangrijke figuur in de popmuziek van die tijd.

In de late jaren 60 en vroege jaren 70 verminderde Sedaka's populariteit, maar hij maakte een comeback in de jaren 70 met hits als "Laughter In The Rain" en "Breaking Up Is Hard To Do". Hij bleef ook nummers schrijven voor andere artiesten en werd een gerespecteerd figuur in de muziekindustrie.

In de loop der jaren heeft Sedaka talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan de muziek, waaronder meerdere Grammy-nominaties.