Fragment

Liefde voor Muziek: Bette Midler

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Bette Midler

Bette Midler werd geboren op 1 december 1945 in Honolulu, Hawaï en is een Amerikaanse zangeres, actrice en comédienne.

Ze werd geboren als dochter van Ruth en Fred Midler. Haar vader werkte op een marinebasis, en haar moeder was huisvrouw. Ze groeide op in Hawaï en ontwikkelde al vroeg een interesse in zang en acteren.

In de late jaren 1960 verhuisde ze naar New York City om haar dromen in de entertainmentindustrie na te jagen. Ze begon haar carrière met optredens in Off-Off-Broadway toneelstukken en zong in homoclubs en badhuizen. Bette Midler viel op door haar unieke mix van comedy en muziek tijdens haar energieke optredens.

In 1972 bracht ze haar debuutalbum "The Divine Miss M" uit, waarmee ze een Grammy Award won voor Beste Nieuwe Artiest. Ze verwierf verdere erkenning met extravagante theatrale shows die haar een reputatie gaven als een flamboyante en getalenteerde artiest.

Haar filmdebuut kwam in 1979 met "The Rose," waarvoor ze een Oscarnominatie ontving voor Beste Actrice. Bette Midler bleef succesvol in films, met rollen in populaire films zoals "Beaches" (1988) en "Hocus Pocus" (1993).

Ze bouwde een succesvolle muziekcarrière op met hits als "Wind Beneath My Wings," "From A Distance" en "The Rose." Gedurende haar carrière heeft ze diverse albums uitgebracht, waarin ze haar veelzijdigheid als zangeres toont.

In 2017 speelde Midler de hoofdrol in de Broadway-musical "Hello, Dolly!" en won een Tony Award voor Beste Actrice in een Musical.

Bette Midler is betrokken bij verschillende filantropische en milieuzaken, en ze heeft haar stem gebruikt voor diverse goede doelen.