Fragment

Country Roads: Lady A

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Lady A

Lady A, voorheen bekend als Lady Antebellum, is een Amerikaanse countrymuziekgroep die in 2006 werd opgericht in Nashville, Tennessee. De groep bestaat uit Hillary Scott, Charles Kelley en Dave Haywood.

Lady A begon als een trio bestaande uit Hillary Scott, Charles Kelley en Dave Haywood. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studiejaren aan de Universiteit van Georgia en besloten samen muziek te gaan maken. In 2006 tekenden ze een platencontract bij Capitol Records Nashville en begonnen ze als Lady Antebellum.

Hun debuutalbum, "Lady Antebellum," werd uitgebracht in 2008 en leverde hits op als "Love Don't Live Here" en "I Run To You." Het album werd goed ontvangen en leverde hen verschillende prijzen op, waaronder de Grammy Award voor "Best Country Performance by Duo or Group with Vocal" voor "I Run To You."

Lady A vervolgde hun succes met albums zoals "Need You Now" uit 2010, waarvan de titeltrack een enorme hit werd en meerdere Grammy Awards won, waaronder "Record of the Year" en "Song of the Year." Ze bleven consistent succesvol met albums zoals "Own The Night" (2011), "Golden" (2013) en "Heart Break" (2017).

0 kondigde de band aan dat ze hun naam zouden veranderen van Lady Antebellum naar Lady A vanwege de gevoelige bijbetekenisconnotaties van het woord "Antebellum" met de periode van de Amerikaanse geschiedenis voor de Burgeroorlog, die geassocieerd wordt met slavernij en racisme.

De muziek van Lady A wordt gekenmerkt door hun harmonieën, mix van country en popinvloeden, en hun vermogen om emotionele en meeslepende nummers te produceren.