Fragment

Country Roads: Hank Snow

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Hank Snow

Hank Snow was een Canadese countryzanger en songwriter, geboren op 9 mei 1914 in Brooklyn, Nova Scotia, Canada. Hij wordt beschouwd als een van de pioniers van de countrymuziek en heeft een blijvende invloed gehad op het genre.

Snow groeide op in een boerenfamilie en ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor muziek. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en begon op te treden in lokale bars en clubs. In de jaren 30 begon hij zijn muzikale carrière serieus te nemen en trad hij op bij verschillende radiostations.

In 1936 kreeg Snow de kans om opnames te maken voor RCA Victor, waarmee hij zijn eerste platencontract tekende. Hij bracht verschillende nummers uit, maar het duurde even voordat hij echt doorbrak. Zijn grote doorbraak kwam in 1950 met zijn hit "I'm Moving On", dat een enorm succes werd in zowel de country- als de popmuziek.

Hank Snow had gedurende zijn carrière veel hits, waaronder "The Golden Rocket", "I've Been Everywhere" en "Hello Love". Zijn muziek kenmerkte zich door zijn kenmerkende stemgeluid en zijn vermogen om emotie over te brengen in zijn nummers. Hij schreef ook veel van zijn eigen liedjes en was een getalenteerde songwriter.

Naast zijn succes in de muziekwereld, stond Snow bekend om zijn liefde voor treinen. Dit kwam tot uiting in veel van zijn liedjes, zoals "The Wreck Of The Old '97" en "Big Wheels". Hij werd vaak aangeduid als "The Singing Ranger" vanwege zijn voorliefde voor liedjes over het leven in het wilde westen en zijn vermogen om verhalen te vertellen in zijn muziek.

Hank Snow ontving verschillende onderscheidingen en werd in 1979 opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Hij bleef optreden en opnemen tot aan zijn dood in 1999. Zijn muzikale nalatenschap blijft voortleven en hij wordt nog steeds gezien als een van de grootste namen in de countrymuziek.