Fragment

Country Roads: John Denver

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: John Denver

John Denver, geboren als Henry John Deutschendorf Jr. op 31 december 1943 in Roswell, New Mexico, was een Amerikaanse singer-songwriter en acteur die wereldwijd bekend werd om zijn folk- en countrymuziek.

John Denver groeide op in een luchtvaartgezin en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Zijn vader stimuleerde zijn interesse in muziek en gaf hem op 11-jarige leeftijd zijn eerste gitaar. Na zijn studie architectuur besloot Denver echter zijn hart te volgen en koos hij voor een carrière in de muziek.

In de vroege jaren van zijn carrière speelde Denver in verschillende folk- en countrybands. Zijn doorbraak kwam in 1969 met zijn debuutalbum "Rhymes & Reasons". In de jaren 70 werd hij een van de meest populaire en invloedrijke singer-songwriters ter wereld.

John Denver staat bekend om zijn kenmerkende stem, liedjes die geïnspireerd zijn door zijn liefde voor natuur en milieu, en hits zoals "Take Me Home, Country Roads," "Annie's Song," "Rocky Mountain High," en "Sunshine on My Shoulders."

Naast zijn muzikale succes was Denver een fervent voorvechter van milieubehoud en liefdadigheidswerk. Hij was betrokken bij verschillende humanitaire projecten en richtte in 1976 het "Windstar Foundation" op, een non-profitorganisatie die zich richt op milieubehoud en duurzaamheid.

Helaas kwam er op 12 oktober 1997 een tragisch einde aan het leven van John Denver toen zijn vliegtuig neerstortte voor de kust van Monterey Bay, Californië.