Fragment

Country Roads - Ruud Hermans

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads - Ruud Hermans

Ruud Hermans is een Tilburgse country & westernzanger die in 2019 The Voice Senior won. Zijn muzikale loopbaan begon bij de folkband Heating uit Tilburg, die een elpee en een aantal singles uitbracht. Als jongeling ontwikkelde Hermans zich op het gebied van Americana. In 1973 werd hij aangenomen door Ton en Ine Masseurs als leadzanger van de Tumbleweeds.

Later richtte hij de Ruud Hermans Band op, maar die kreeg onvoldoende commerciële aandacht. Om succes te kunnen verkrijgen in de Verenigde Staten gaf hij de band een nieuwe naam Tulsa, naar de stad Tulsa. Ook met deze band bleef een doorbraak uit.

Vanaf de jaren negentig begon Hermans programma's te presenteren op Radio 2, zoals het Theater van het Sentiment. Ook werkte hij mee aan American Connection waar hij country en andere Amerikaanse muziek draaide met anekdotes en interviews met artiesten uit die genres.

Nadat hij stopte met muziek werd Hermans uitvaartbegeleider, maar na enige tijd trok de muziek weer aan hem en organiseerde hij huiskamerconcerten. Dit mondde uit in zijn deelname aan en het winnen van de tweede serie van The Voice Senior, waarin hij werd bijgestaan door coach Ilse DeLange.