Fragment

Country Roads: Zac Brown Band

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Zac Brown Band

Zac Brown Band is een Amerikaanse countryband die bekend staat om hun unieke mix van country, rock, reggae en folk. De band werd opgericht in 2002 en is vernoemd naar de oprichter en frontman, Zac Brown. Zac Brown Band heeft verschillende hitalbums en singles uitgebracht en heeft talloze onderscheidingen ontvangen.

Zac Brown werd geboren op 31 juli 1978 in Cumming, Georgia. Hij groeide op in een muzikale familie en begon op jonge leeftijd gitaar te spelen. Hij trad op in lokale clubs en begon zijn eigen nummers te schrijven. In 2002 richtte hij Zac Brown Band op, met leden John Driskell Hopkins, Jimmy De Martini, Coy Bowles, Chris Fryar, Clay Cook en Daniel de los Reyes.

De band begon op te treden in de regio Atlanta en won al snel bekendheid met hun live-optredens en unieke muzikale stijl. In 2004 brachten ze hun debuutalbum "Far From Einstyne" uit, maar het was hun tweede album, "The Foundation" uit 2008, dat hun grote doorbraak betekende.

"The Foundation" bevatte de hit singles "Chicken Fried" en "Toes", die beide de top van de countryhitlijsten bereikten. Het album werd platina gecertificeerd en leverde de band verschillende prijzen op, waaronder een Grammy Award voor Best New Artist.

De daaropvolgende albums van Zac Brown Band, zoals "You Get What You Give" (2010) en "Uncaged" (2012), waren ook zeer succesvol. Ze leverden hits op zoals "Colder Weather", "Knee Deep" en "Goodbye In Her Eyes". De band ontving meerdere Grammy Awards en ACM Awards voor hun muziek.

Zac Brown Band staat bekend om hun energieke live-optredens en hun vermogen om verschillende muziekgenres te combineren. Ze hebben samengewerkt met artiesten als Jimmy Buffett, Alan Jackson en Dave Grohl. Hun muziek wordt gekenmerkt door aanstekelijke melodieën, harmonieën en teksten die vaak gaan over het leven in het zuiden van de Verenigde Staten.

Naast hun muzikale activiteiten heeft Zac Brown Band ook een filantropische inslag. Ze hebben verschillende goede doelen gesteund en hebben hun eigen liefdadigheidsinstelling opgericht, de "Zac Brown's Camp Southern Ground", die zich richt op het ondersteunen van militaire veteranen en kinderen met verschillende behoeften.

Zac Brown Band blijft actief in de muziekindustrie en blijft nieuwe albums uitbrengen en optreden over de hele wereld. Ze hebben een solide reputatie opgebouwd als een van de meest succesvolle en veelzijdige countrybands van hun tijd.