Fragment

Country Roads: Lynn Anderson

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Lynn Anderson

Lynn Anderson was een Amerikaanse countryzangeres en songwriter, geboren op 26 september 1947 in Grand Forks, North Dakota, en overleden op 30 juli 2015 in Nashville, Tennessee.

Lynn Rene Anderson groeide op in Californië in een muzikale familie. Haar ouders, Liz en Casey Anderson, waren ook countryzangers. Lynn begon op jonge leeftijd met zingen en trad al op 6-jarige leeftijd op in het lokale radioprogramma van haar ouders.

In 1966 kreeg Lynn Anderson haar grote doorbraak met het nummer "Ride, Ride, Ride," dat haar eerste notering werd in de countryhitlijsten. Haar carrière bereikte nieuwe hoogten met het nummer "Rose Garden" in 1970. Dit nummer werd een enorme hit en leverde haar een Grammy Award op voor Best Female Country Vocal Performance. "Rose Garden" wordt nog steeds beschouwd als een van de klassiekers in de countrymuziek.

Anderson had gedurende de jaren 70 en 80 veel succes met hits als "You're My Man," "How Can I Unlove You," en "Top Of The World." Ze werd ook bekend om haar levendige podiumoptredens en haar herkenbare zangstijl.

Naast haar succes als zangeres was Lynn Anderson ook een getalenteerde songwriter en nam ze deel aan het schrijven van veel van haar nummers. Ze was een veelzijdige artiest die verschillende muziekstijlen verkende, van country tot pop en folk.

In de latere jaren van haar carrière bleef Anderson optreden en nam ze albums op. Ze ontving talloze onderscheidingen en erkenningen voor haar bijdragen aan de countrymuziek.

Lynn Anderson overleed op 67-jarige leeftijd.