Fragment

Liefde voor Muziek: The Pointer Sisters

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: The Pointer Sisters

The Pointer Sisters is een Amerikaanse popgroep, oorspronkelijk bestaande uit de vier zusters Ruth, Anita, Bonnie en June.

De zusters groeiden op in een domineesgezin en begonnen hun zangcarrière in de jaren zestig in de kerk van hun vader Elton Pointer. Thuis mochten ze alleen naar gospels luisteren. Seculiere muziek werd als duivels beschouwd. Dat June Pointer, de jongste zus, zonder problemen de Elvis Presley-single All Shook Up mee naar huis nam, was te danken aan de b-kant: Crying In The Chapel.

Begin jaren 70 scoorden The Pointer Sisters hun eerste hits. Bonnie haakte in 1978 af en ging solo. De anderen gingen als trio verder en scoorden hits als Fire (geschreven door Bruce Springsteen), Happiness, He's So Shy. Slow Hand Jump (For My Love), I'm So Excited en het voor de soundtrack van Beverly Hills Cop opgenomen Neutron Dance. June verliet in 2004 de groep vanwege drugsproblemen en werd vervangen door Issa, de dochter van Ruth die in de voorafgaande twee jaar regelmatig inviel voor haar moeder of voor een van de twee tantes. Issa werd in 2009 vervangen door Sadako Johnson, de kleindochter van Ruth, maar bleef beschikbaar voor invalbeurten tijdens optredens.

In de jaren 00 beleefden de Pointer Sisters opnieuw een succesperiode in Europa. In 2002 namen ze deel aan de "Night Of The Proms", een reeks concerten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, en werden door het publiek verkozen tot favoriete act. Daarnaast namen de drie dames in 2005 tezamen met de Vlaamse zangeres Natalia Druyts het nummer "Sisters Are Doing It For Themselves" opnieuw op en dit nummer bereikte de tweede plaats in de Belgische hitlijsten. Deze samenwerking leidde in januari 2007 tot een reeks van tien uitverkochte concerten in het Sportpaleis te Antwerpen.

Op 8 juni 2020 overleed Bonnie Pointer op 69-jarige leeftijd.