Fragment

Country Roads: Bob McDill

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Bob McDill

Bob McDill werd geboren op 4 april 1944 en is een Amerikaans songwriter. Hij schreef dertig liedjes die op nummer 1 terechtkwamen van Billboards Hot Country Singles. In 1985 werd hij opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.
Hij schrijft al sinds jongs af muziek en zong met zijn broertje gospelmuziek terwijl zijn moeder pianospeelde. Op zijn veertiende kreeg hij zijn eerste gitaar en tijdens zijn jeugd trad hij op in bandjes en muziekgroepen.
Terwijl hij van 1962 tot 1966 naar de Lamar-universiteit in Beaumont ging, speelde hij in de folkgroep Newcomers en leerde hij platenproducent en songwriter Allen Reynolds kennen. Toen hij erna naar de marine was gegaan, correspondeerde hij met Reynolds over het schrijven van muziek. Ook stuurde hij hem liedjes toe. Dankzij Reynolds maakte McDill in 1967 zijn platendebuut als songwriter met het lied The Happy Man met als zanger Perry Como. Een jaar later volgde Black Sheep door Sam the Sham & the Pharaohs en verder kwamen liedjes van hem op verschillende albums terecht.
Zijn eerste countrynummer schreef hij samen met Reynolds en was Catfish John. Het was ook meteen zijn eerste countryhit nadat Johnny Russell het op een plaat had uitgebracht. Vele hits volgden, waaronder bijvoorbeeld Why Don't You Spend The Night. Ook brachten verscheidene artiesten veel van zijn nummers uit op hun muziekalbums.
Hij werd in 1985 opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.