Fragment

Country Roads: Jimmy Buffett

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Jimmy Buffett

Jimmy Buffett is een Amerikaanse singer-songwriter, muzikant, ondernemer en auteur, vooral bekend om zijn laid-back en tropische muziekstijl, die vaak wordt omschreven als "tropische rock" of "gulf and western". Hij werd geboren op 25 december 1946 in Pascagoula, Mississippi, Verenigde Staten.

Buffett begon zijn muzikale carrière in de jaren 60 en 70, waarin hij zijn kenmerkende geluid ontwikkelde dat werd beïnvloed door zowel countrymuziek als Caribische klanken. Zijn meest bekende hit is waarschijnlijk het nummer "Margaritaville" uit 1977, dat zijn handelsmerk werd en een anthem werd voor de relaxte levensstijl van het eiland.

Naast zijn muzikale succes heeft Jimmy Buffett ook succes gehad als ondernemer. Hij opende verschillende restaurants genaamd "Margaritaville", die thema's en menu's hebben die geïnspireerd zijn op zijn muziek en de tropische levensstijl. Hij heeft ook een lijn van kleding, drankjes en andere merchandise gelanceerd die geassocieerd worden met zijn merk "Margaritaville".

Buffett heeft ook verschillende boeken geschreven, waaronder romans en memoires, waarin hij zijn avonturen en ervaringen deelt, vaak met een humoristische en relaxte toon die zijn muziek weerspiegelt.

Hij staat bekend om zijn relaxte persoonlijkheid en zijn liefde voor het eilandleven. Hij heeft vaak opgetreden in Hawaï, de Cariben en andere tropische locaties, waarbij hij zijn fans meeneemt op een denkbeeldige reis naar de tropen met zijn muziek.

Jimmy Buffett blijft actief in zowel de muziekwereld als in zijn zakelijke ondernemingen. Hij heeft een trouwe en toegewijde fanbase, ook wel bekend als "Parrotheads", die zijn muziek en levensstijl omarmen. Zijn nummers, zoals "Cheeseburger In Paradise" en "Fins", worden nog steeds veel beluisterd en zijn concerten zijn vaak uitverkocht.

Met zijn relaxte en vrolijke benadering van muziek heeft Jimmy Buffett een blijvende invloed gehad op de popcultuur en is hij een symbool geworden voor het genieten van het leven, de zee, de zon en de vrije geest.