Fragment

Country Roads: Dottie West

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Dottie West

Dottie West werd geboren als Dorothy Marie Marsh (McMinnville (Tennessee), 11 oktober 1932 - Nashville, 4 september 1991) en was een country- en popzangeres.

Dottie was de eerste vrouw ooit in de geschiedenis van countrymuziek die een Grammy Award in de wacht wist te slepen met de solohit Here Comes My Baby won ze in 1965 deze prijs voor de Best Female Country Vocal Performance. In totaal zou ze nog zestien maal voor een Grammy genomineerd worden. Het hoogtepunt in haar carrière beleefde ze eind jaren 1970 en begin jaren 1980, wanneer ze in duetten met countryzanger Kenny Rogers vijf hitsingles en twee top 10-albums maakte, alsmede twee succesvolle solohits produceerde. In die tijd won ze meerdere prijzen, waaronder die van Country Music Association's Vocal Duo Of The Year met Kenny Rogers in 1978 en 1979.

Toen het succes midden jaren 1980 steeds minder vanzelfsprekend werd, had dat ook zijn weerslag op haar persoonlijke leven. Ze raakte verslaafd aan alcohol en ging vanwege verkeerde investeringen in 1990 zelfs failliet. Terwijl ze werkte aan een comeback raakte ze in 1991 betrokken bij een auto-ongeluk. Ze lag een week op de intensive care en stierf uiteindelijk op 58-jarige leeftijd tijdens een operatie.